Serviciile secrete din Ucraina examinează posibilitatea de a-l readuce pe Ceaus în R.Moldova

Autoritățile din Ucraina vor să-l readucă pe ex-judecătorul Nicolae Ceaus la Chișinău. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Rezident, citând surse din cadrul instituției prezidențiale de la Kiev....

Autoritățile din Ucraina vor să-l readucă pe ex-judecătorul Nicolae Ceaus la Chișinău. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Rezident, citând surse din cadrul instituției prezidențiale de la Kiev.

“Sursa ne-a declarat că în prezent, în Aparatul Președintelui Zelenski decid cum să închidă dosarul Ceaus. Unul dintre scenariile examinate este de a-l transporta, în mod ilegal, la Chișinău. Deocamdată nu s-a ajuns la o decizie în acest sens, pentru că Serviciile din Republica Moldova refuză să mai colaboreze cu Ucraina”, scrie autorul.

Sursa susține că partea moldovenească deja de trei ori a încercat să ia legătura cu Vladimir Zelenski, dar așa și nu a reușit.

“Președintele Zelenski a cerut ca în cel mult o săptămână, Serviciile Secrete și alte structuri oficiale ale Ucrainei să fie scoase din această criză, legată de răpirea lui Ceaus. De această infracțiune trebuie să fie acuzate niște grupări necunoscute sau oamenii lui Poroșenko, care au mituit oficialii ucraineni pentru a efectua operațiunea Ceaus. Astfel, Zeleneski va pedepsi persoanele, din cauza cărora operațiunea a eșuat”, menționează sursa.

Amintim că ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Capitalei, în data de 3 aprilie. Potrivit informațiilor, acesta fost transportat la Kiev cu o mașină cu numere diplomatice, care ar aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

In this article