Ciurea, despre apariția președintei la CC: O metodă de presiune asupra magistraților

Expertul politic Corneliu Ciurea dezaprobă prezența șefei statului, Maia Sandu, la ședința Curții Constituționale. Potrivit lui, apariția președintei nu este decât o metodă de presiune suplimentară asupra magistraților Curții...

Expertul politic Corneliu Ciurea dezaprobă prezența șefei statului, Maia Sandu, la ședința Curții Constituționale. Potrivit lui, apariția președintei nu este decât o metodă de presiune suplimentară asupra magistraților Curții Constituționale și o mostră de amatorism.

„Apariția Maiei Sandu în fața Curții Constituționale și lectura cam defectuoasă a textului scris, cu siguranță, de alții este un ieftin truc de PR care, în condiții normale, nu ar trebui să impresioneze pe nimeni. Se simte că președintele este pe dinafara subtilităților juridice, iar prezentarea ei este o mostră de amatorism. Prezența președintei la sedința CC este o metodă de presiune suplimentară asupra magistraților CC ca să ia o decizie, contrară hotărârilor anterioare ale CC și Avizului Comisiei de la Veneția din vara 2019. Sunt convins că judecătorii simt acest lucru și scrâșnesc din dinți. Să sperăm că asemenea gesturi penibile nu sunt în măsură să dărâme criteriile de profesionalism obligatorii pentru magistrații Curții” a opinat Ciurea pentru Politics.MD.

Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind circumstanțele dizolvării Parlamentului.

In this article