ULTIMA ORĂ // Judecătoria Ciocana va decide astăzi soarta celor două clădiri la care visează Veaceslav Platon

Astăzi are loc ședința de judecată la care se va decide soarta celor două clădiri pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon....

Astăzi are loc ședința de judecată la care se va decide soarta celor două clădiri pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, informează Telegraph.md.

Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon, față de decizia Procurorului General care săptămâna trecută a anulat cele 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS. Potrivit lui Stoianoglo, soluțiile subalternilor săi  de la PCCOCS care au recunoscut cele două imobile drept corpuri delicte și le-au sechestrat în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

În funcție de decizia instanței, agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri, vor ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Platon le-a trimis somații, acum o lună de zile, în care îi obliga pe colocatari să achite plata pentru chirie în contul său sau al companiilor sale.

Avocatul actualului proprietar al clădirilor se declară încrezător că dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova atunci CEDO le va da dreptate, cu siguranță.

Ședința va avea loc la ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana.

In this article