Seminar public – agricultura ecologică

Peste 120 de reprezentanți ai mediului academic, agricultori și experți în domeniu s-au reunit, în perioada 5-6 iunie 2019, în cadrul unor seminare publice, pentru a discuta despre...

Peste 120 de reprezentanți ai mediului academic, agricultori și experți în domeniu s-au reunit, în perioada 5-6 iunie 2019, în cadrul unor seminare publice, pentru a discuta despre culturile de teren și soiurile potrivite pentru agricultura ecologică din Republica Moldova. Evenimentele au fost consacrate Zilei câmpului și au fost organizate în cadrul proiectului „Suport Instituțional pentru Agricultura ecologică din RM”, finanțat de Agenția Cehă de Dezvoltare și implementat de Institutul Central de Supraveghere și testare în Agricultură, transmite Breaking News.

Principalul subiect abordat în cadrul evenimentelor a fost soiurile de plante testate pe loturile experimentale, precum și agrotehnologiile utilizate. La fel a fost prezentată experiența altor țării în agricultura ecologică, pentru a realiza un schimb de experiență și bune practici, dar și pentru a compara rezultatele şi a selecta soiurile de plante adaptate la zonele țării noastre.

În context, Secretarul de Stat, Veaceslav Cernat, a menționat că agricultura ecologică este un sector nou pentru Republica Moldova, dar care are mari avantaje de dezvoltare şi reprezintă o alternativă viabilă pentru viitor.

La rândul său, Zdenek Krejci, Ambasador al Republicii Cehe în Republica Moldova, prezent la eveniment, a menționat că obiectivul suportului oferit este de a susține țara noastră în stabilirea unui sistem operațional pentru aprobarea unificată a inputurilor din agricultura ecologică.

In this article


Join the Conversation