Șeful statului a depus flori la Complexul memorial din Comrat cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă

Președintele Igor Dodon astăzi a mers la Comrat unde împreună cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, și deputați în Parlamentul RM, a participat la ceremonia solemnă de depunere...

Președintele Igor Dodon astăzi a mers la Comrat unde împreună cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, și deputați în Parlamentul RM, a participat la ceremonia solemnă de depunere a florilor la Complexul memorial cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă, marcată în ziua de 23 august, transmite Breaking News.

Șeful statului i-a felicitat pe locuitorii orașului Comrat și ai întregii autonomii cu ocazia acestei date importante și a subliniat în mod deosebit că evenimentele din august 1944 sînt percepute de marea majoritate a populației Moldovei anume ca o sărbătoare a eliberării și a victoriei, în pofida diferitelor interpretări politice.

„Sînt ferm convins că cei care nu respectă trecutul nostru, nu au viitor, iar eroismul inegalabil al strămoșilor noștri în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei trebuie să servească drept model de bărbăție și de perseverență pentru generația tînără.

Le-am dorit tuturor locuitorilor Comratului și Autonomiei Găgăuze multă sănătate, cer senin și prosperare”, a declarat Igor Dodon.

In this article


Join the Conversation