Curtea Constituțională a validat trei mandate noi de deputați în parlamentul

Curtea Constituțională a validat astăzi trei mandate noi de deputați în parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre deputata democrată, Ruxanda Glavan, deputatul din partea Blocului ACUM, Cataranciuc Serghei...

Curtea Constituțională a validat astăzi trei mandate noi de deputați în parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre deputata democrată, Ruxanda Glavan, deputatul din partea Blocului ACUM, Cataranciuc Serghei și Igor Himici de pe lista Partidului Șor, transmite Breaking News.

Fotoliile de legiuitor au rămas vacante după ce fosta deputată democrată, Otilia Draguțanu și-a dat demisia, iar deputata Blocului ACUM, Liliana Nicolaescu-Onofrei a fost numită ministră a Educației în Guvernul Sandu, funcție care nu este eligibilă cu cea de deputat.

De asemenea, deputata fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Maria Albot, și-a depus mandatul de deputat, la 31 iulie curent, motivând acțiunea sa prin faptul că dorește să revină la „un fond de binefacere” deschis de către Ilan Șor.

In this article


Join the Conversation