Șeful misiunii OSCE, îngrijorat de interdicția impusă de Tiraspol

Șeful misiunii OSCE, Claus Neukirch, și-a exprimat îngrijorarea în urma anunțului făcut de autoritățile de la Tiraspol prin care vor interzice circulația automobilelor din R. Moldova să treaca...

Șeful misiunii OSCE, Claus Neukirch, și-a exprimat îngrijorarea în urma anunțului făcut de autoritățile de la Tiraspol prin care vor interzice circulația automobilelor din R. Moldova să treaca prin puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

Într-o postare pe Facebook, șeful misiunii OSCE a menționat că aceste restricții pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Îmi exprim îngrijorarea cu privire la evoluțiile recente care pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului. OSCE continuă activ eforturile de mediere pentru a evita acest lucru. Am încredere deplină în sentimentul de responsabilitate și de rațiune al ambelor părți și rămân încrezător că împreună putem menține procesul de reglementare transnistreană pe o traiectorie pozitivă în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri”, a declarat Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch.

De menționat că șeful Misiunii păstrează legătura cu cei doi reprezentanți politici.

In this article


Join the Conversation