Șeful FSB Rusia: SUA, Marea Britanie și Ucraina se află în spatele atacului terorist de la „Crocus City Hall”

Șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, Aleksandr Bortnikov, a declarat, marți, că Serviciul de Securitate al Ucrainei ar trebui să fie recunoscută drept organizație teroristă, deoarece...

Șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, Aleksandr Bortnikov, a declarat, marți, că Serviciul de Securitate al Ucrainei ar trebui să fie recunoscută drept organizație teroristă, deoarece s-ar afla în spatele atacului terorist din Moscova, de la „Crocus City Hall”.

„Serviciile speciale ucrainene au facilitat atacul terorist de la Crocus, iar islamiştii radicali l-au pregătit. Teroriștii de cealaltă parte (n.r. Ucraina) urmau să fie întâmpinați ca niște eroi. Este necesar să recunoaștem SBU ca organizație teroristă deoarece amenințarea teroristă persistă”, a declarat Bortnikov după ședința extinsă a consiliului de administrație al Procuraturii Generale, la care a participat și președintele rus, Vladimir Putin.

Șeful FSB a mai declarat că atacul terorist din Moscova a fost necesar serviciilor speciale occidentale și Ucrainei pentru a destabiliza situația și a provoca panică în societatea din Rusia.

„SUA, Marea Britanie și Ucraina sunt în spatele atacului terorist de la Crocus City Hall. Acum, departamentul, împreună cu serviciile de informații partenere din țările „prietenoase”, identifică toți participanții la atacul terorist. (…) Budanov, șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, ar putea deveni o țintă legitimă pentru Rusia, ca toți cei care comit crime împotriva Federației Ruse”, a mai declarat Bortnikov.

Tot astăzi, la același eveniment, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev s-a arătat încrezător în implicarea Ucrainei în atacul terorist din Moscova.

„Desigur, Ucraina”, relatează Life.ru răspunsul lui Patrușev la o întrebare a jurnaliştilor despre posibilii organizatori ai atacului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article