Anchetatorii ruși interoghează familiile teroriștilor implicați în atacul de la Moscova

Anchetatori ruşi din dosarul masacrului de la Moscova sunt marţi în Tadjikistan pentru a interoga familiile celor patru bărbaţi arestați pentru atacul terorist, informează Reuters citând surse de...

Anchetatori ruşi din dosarul masacrului de la Moscova sunt marţi în Tadjikistan pentru a interoga familiile celor patru bărbaţi arestați pentru atacul terorist, informează Reuters citând surse de securitate tadjice.

Potrivit acestor surse, care nu au fost autorizate să comenteze în mod public, oficiali de securitate tadjici au adus familiile respectivilor în capitala Duşanbe din oraşele Vahdat şi Hisar, precum şi din districtul Rudaki, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Preşedintele tadjic, Emomali Rahmon, supervizează personal ancheta de partea tadjică, au mai menţionat sursele.

Luni, în primele sale comentarii publice referitoare la atac, Rahmon a vorbit de un „eveniment ruşinos şi îngrozitor” şi le-a cerut tadjicilor să-şi protejeze copiii de influenţe nocive.

Patru bărbaţi de origine tadjică au fost arestaţi sub acuzaţia de terorism, bănuiţi de comiterea atacului soldat cu aproape 140 de morţi. Alţi trei, tot de origine tadjică, au fost reţinuţi sub suspiciunea de complicitate la atac.

Responsabilitatea acestuia a fost revendicată de organizaţia Stat Islamic, care a difuzat şi o filmare despre care afirmă că a fost realizată la faţa locului.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article