MAN în vizită la Bruxelles: Dialoguri constructive și întâlniri importante

Reprezentanții Mișcării Alternativa Națională (MAN) au participat, săptămâna trecută, la o vizită de studiu la Bruxelles, acolo unde au avut loc dialoguri constructive și întâlniri importante. Inițiativa a...

Reprezentanții Mișcării Alternativa Națională (MAN) au participat, săptămâna trecută, la o vizită de studiu la Bruxelles, acolo unde au avut loc dialoguri constructive și întâlniri importante. Inițiativa a fost realizată cu sprijinul International Republican Institute (IRI) și cu finanțarea USAID.

„Proiectul a oferit o oportunitate unică pentru a explora instituțiile Uniunii Europene, de la Parlamentul European și Comisia Europeană la Consiliul UE, unde am avut conversații productive cu reprezentanții tuturor marilor familii europene”, a declarat reprezentantul organizației de tineret MAN, Andrei Oțel.

Pe parcursul vizitei, tinerii au fost primiți la sediul NATO și la Ambasada SUA din Belgia, unde au avut oportunitatea să discute aspecte de interes comun.

În cadrul discuțiilor, MAN a adus în atenție preocupările legate de eșuarea reformelor în justiție, limitarea libertății presei și alte acțiuni recente care nu sunt în concordanță cu aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

„Am subliniat importanța respectării valorilor democratice și a statului de drept pentru progresul societății noastre și pentru integrarea ulterioară în Uniunea Europeană”, a menționat Andrei Oțel.

Potrivit reprezentantului MAN, experiența acumulată în cadrul acestei vizite a întărit convingerea formațiunii că drumul către o societate mai liberă și mai prosperă necesită angajament, hotărâre și solidaritate între tinerii din Republica Moldova.

„MAN rămâne ferm angajat în promovarea valorilor democratice și a parcursului european al Republicii Moldova, și va continua să lucreze în beneficiul cetățenilor săi și al viitorului european al țării”, se arată în mesajul formațiunii.

In this article