Șefa statului, de Ziua națională a lecturii: „Vreau să creștem în țara noastră noi generații de lideri – inteligenți, creativi, liberi în gândire!”

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj video de ziua poetului Grigore Vieru, atunci când marcăm și Ziua națională a lecturii, prin care anunță lansarea Campaniei națională...

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj video de ziua poetului Grigore Vieru, atunci când marcăm și Ziua națională a lecturii, prin care anunță lansarea Campaniei națională de promovare a lecturii „Cartea Deschisă”. Campania este susținută de către Președinția Republicii Moldova, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Muzeul Național al Literaturii Române precum și de uniunile de creație.

Cu această ocazie, șefa statului a venit și cu o provocare pentru iubitorii de lectură, de orice vârstă: „Dragi copii, adolescenți, tineri, bibliotecari sau profesori pasionați de carte, vă îndemn și vă încurajez să creați în școli, biblioteci sau centre culturale Cluburi de Lectură! Cititorii sunt lideri – vreau să creștem în țara noastră noi generații de lideri – inteligenți, creativi, liberi în gândire, capabili să se adapteze în orice circumstanțe și să devină competitivi oriunde în lume”, a spus Președinta Maia Sandu.

In this article