Un fost polițist, reținut pentru a doua oară de CNA într-un nou dosar de trafic de influență

Un fost polițist a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de comiterea a două episoade de trafic de influență, după ce a fost denunțat de...

Un fost polițist a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de comiterea a două episoade de trafic de influență, după ce a fost denunțat de persoane pe care urma să le ajute să soluționeze unele probleme la Ministerul Educației și la Agenția Servicii Publice.

Potrivit materialelor cauzei, în primul caz, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor responsabili de la Ministerul Educației și că îi poate determina să elibereze o diplomă de absolvire a studiilor liceale fără ca persoana să frecventeze orele și să susțină examenele, iar pentru aceasta ar fi pretins și primit 450 de euro.

În alt episod, suspectul ar fi pretins și primit de la un cetățean 600 de euro în schimbul influențării persoanelor publice din cadrul Agenției Servicii Publice și determinării acestora să elibereze pe numele solicitantului permisul de conducere a autovehiculului de categoria B, fără ca aceasta să susțină examenele teoretice și practice.

Astăzi, la domiciliul bărbatului au fost efectuate percheziții, după care a fost reținut pentru 72 de ore. Precizăm că, anterior, pe numele acestuia a mai fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, dosarul fiind transmis în instanța de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article