Popescu: R. Moldova trebuie să recapete suveranitatea pe tot teritoriul

Chiar dacă negocierile de reglementare transnistreană, și anume Dialogul 5+2 nu este într-o poziție poziție de a-și continua lucrul, autoritățile fac pe alte căi tot ce este necesar...

Chiar dacă negocierile de reglementare transnistreană, și anume Dialogul 5+2 nu este într-o poziție poziție de a-și continua lucrul, autoritățile fac pe alte căi tot ce este necesar pentru a menține stabilitatea în Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a susținut o conferință de presă împreună cu omologul său din Macedonia de Nord, Bujar Osmani, președinte în exercițiu al OSCE, transmite democracy.md cu referire la Tv8.md.

„Astăzi am reconfirmat atașamentul ferm și clar al Republicii Moldova față de obiectivele pe plan intern, cât și extern – reintegrarea pașnică a țării noastre, pe care vrem să o obținem prin dialog, prin negocieri, prin diplomație, astfel încât să putem reveni la o stare astfel încât Republica Moldova își recapătă suveranitatea și integritatea teritorială pe întreg teritoriul țării. De asemenea, să ajungem la situația în care Federația Rusă își retrage trupele și armamentul pe care îl deține ilegal în țara noastră”, a declarat Nicu Popescu.

La rândul său, Bujar Osmani a dat asigurări că scopul său este să aprofundăm cooperarea, să o extindem și să promovăm pacea și stabilitatea.

De menționat că, în cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situația din regiune, modul în care războiul afectează procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum și planurile Președinției Macedoniei de Nord în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa, inclusiv eforturile continue de restabilire a păcii și justiției, consolidarea securității și apărării în UE.

In this article