Șefa Arhivei din Soroca riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani sau amendă

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție anunță finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a șefei Serviciului Arhivă...

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție anunță finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a șefei Serviciului Arhivă Soroca și angajatului social din cadrul DASPF Soroca de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Ca urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că șefa Serviciului Arhivă Soroca susținând împreună cu complicele său lucrătoare socială din cadrul DASPF Soroca, că ar avea influență asupra unor persoane cu funcție de demnitate publică din cadrul sistemului judecătoresc și anume din cadrul Judecătoriei Soroca, în vederea determinării acestora să îndeplinească acțiuni în exercitarea funcțiilor sale și anume să adopte o sentință de condamnare favorabilă în privința unui locuitor al or. Soroca învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin. (4) lit. b) și d) Cod penal, personal au pretins și au primit în perioada lunilor decembrie 2020 – ianuarie 2021 de la rudele acestuia din urmă, mijloace bănești ce nu li se cuvin în sumă totală de 11050 de euro.

​Fapta inculpaților a fost calificată drept trafic de influență săvârșită de două persoane, în proporții mari, infracțiune prevăzută de art. 326 alin. (2) lit.b), c), CP.

Este de menționat că ambii inculpați în cadrul urmăririi penale nu și-a recunoscut vinovăția și la moment pledează nevinovați.

Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiunii nominalizate, inculpații riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

In this article