Un tânăr este cercetat penal după ce a răpit un automobil, după care l-a accidentat

Un tânăr de 19 ani,  originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de  răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”. Acesta ar fi sustras mașina de pe...

Un tânăr de 19 ani,  originar din orașul Strășeni, este cercetat penal, fiind suspectat de  răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Volvo”.

Acesta ar fi sustras mașina de pe strada Calea Ieşilor, pe timpul nopții, prin deteriorarea lacătului, după care s-a deplasat spre orașul de baștină.

Pe traseu, tânărul ar fi  pierdut controlul volanului și a intrat într-un pilon, părăsind locul comiterii accidentului.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală ale polițiștilor capitalei, suspectul a fost identificat și reținut.

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar  conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

În vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor de acest gen, venim repetat cu  recomandări:

DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

În momentul în care observaţi că se comit asemenea infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi imediat la 112.

In this article