Ședința din 6 iulie curent a Guvernului Republicii Moldova se va desfășura în municipiul Bălți

Ședința din 6 iulie curent a Guvernului Republicii Moldova se va desfășura în municipiul Bălți. Pe agenda Guvernului se regăsesc mai multe decizii  importante, inclusiv pentru locuitorii regiunii...

Ședința din 6 iulie curent a Guvernului Republicii Moldova se va desfășura în municipiul Bălți. Pe agenda Guvernului se regăsesc mai multe decizii  importante, inclusiv pentru locuitorii regiunii de nord a țării. 

Astfel, urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălți, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii în ansamblu, dar și o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri vor decide asupra transmiterii unui șir de clădiri din orașul Bălți în gestiunea autorităților publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local.

De asemenea, Prim-Ministra și Cabinetul de Miniștri vor examina mai multe proiecte de legi și hotărâri ce țin de dezvoltarea pieței de capital, creșterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învățământ profesional tehnic secundar, comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2022-2023, precum și reorganizarea unor autorități publice.

După ședința Executivului, prim-ministra va merge la spitalul din Bălți, unde va fi deschisă o nouă secție perinatologică. Ulterior, Natalia Gavrilița va vizita Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT”.

In this article