Secretarul de stat în Parlament: Se interzic presiunile asupra personalului didactic de a scrie cerere pentru concediu fără plată

Niciun director de școală nu are dreptul să forțeze profesorii să-și ia concedii în perioada vacanței impuse de coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în...

Niciun director de școală nu are dreptul să forțeze profesorii să-și ia concedii în perioada vacanței impuse de coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grâu, în această seară în timpul audierilor în Parlament cu privire la măsurile luate de minister pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Potrivit secretarului de stat, sunt semnale din teritoriu că anumiți conducători impun personalul didactic să-și ia concedii fără plată în perioada sistării procesului de învățământ. Grâu a precizat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis astăzi, 12 martie, o circulară  în adresa conducătorilor instituțiilor de învățământ și administrațiilor publice locale că pe perioada specială neordinară provocată de Coronavirus toți angajații își exercită atribuțiile de serviciu, dar pentru a le proteja sănătatea cadrelor didactice ei decid de unde își desfășoară activitatea, inclusiv de acasă dar cu păstrarea salariului integral pentru această perioadă.

”Se interzic presiunile asupra personalului didactic de a scrie cerere pentru concediu fără plată”, a declarat Grâu.

Potrivit acesteia, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Ținem ține situația sub control și respectă strict toate recomandările OMS și Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

 

 

 

In this article