Mesajul lui Igor Dodon către cetățeni: „Când aveți primele simptome de COVID-19, anunțați medicii, aveți tot suportul, totul este gratuit”

Republica Moldova este pregătită să facă față chiar și celui mai sumbru scenariu ce ține de COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele, Igor Dodon, după ședința...

Republica Moldova este pregătită să facă față chiar și celui mai sumbru scenariu ce ține de COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă.

„Autoritățile gestionează foarte bine situația, dar dacă nu va fi susținere din partea cetățenilor, totul este în zadar. Asta spun în contextul mamei cu acest copil, care a fugit din spital. Atunci când aveți primele simptome, medicii vor să vă ajute, aveți tot suportul, e gratis, avem locuri necesare. Respectați recomandările”, a spus Igor Dodon.

Președintele a menționat că în spitalele din țară sunt pregătite 1300 de locuri pentru pacienți cu virus de tip nou. Totodată, șeful statului a menționat că măsurile întreprinse de autorități dau rezultate pozitive.

„Avem o reducere a  fluxului de persoane, care intră în țară, este un mesaj pozitiv, înseamnă că măsurile dau efect. Important cum se gestionează pe intern. Legea care a fost aprobată cu sancțiuni pentru răspândirea COVID-19 trebuie să fie aplicată strict. Persoanele, care încalcă, trebuie să fie sancționate”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a menționat și faptul că partenerii externi sunt gata să ne ajute în lupta cu virusul COVID-19: „China este gata să ne ajute cu tot ce e necesar, inclusiv cu utilaj. Rusia a anunțat că este gata să ne ajute, le-am dat lista cu ce ne pot ajuta, la fel și Banca Mondială”.

In this article