Se atestă carenţe în alimentația copiilor în instituţiile de învățământ

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică /ANSP/ recomandă organizarea prânzului gratuit pentru elevii din clasele gimnaziale şi liceale din motiv că, în ultima perioadă, se atestă o creştere...

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică /ANSP/ recomandă organizarea prânzului gratuit pentru elevii din clasele gimnaziale şi liceale din motiv că, în ultima perioadă, se atestă o creştere cu circa 20 la sută a bolilor sistemului digestiv în rândul minorilor. Ei anunţă că alimentaţia în instituţiile de învăţământ este deficitară, fiind depăşite normele de consum la pâine şi făinoase, lipsind în mare parte fructele, carnea şi lactatele, comunică MOLDPRES.

Cel mai mare deficit al consumului de legume a fost determinat la copiii din raioanele: Cahul – 19,7%, Florești – 19,2%, Ștefan-Vodă – 17,4%, Cimișlia – 15,8%, Strășeni – 14,8%, Ceadâr–Lunga – 12,5%.

În alimentaţia micuţilor există, pe lângă deficit de fructe, deficit de carne, lapte şi unt. Şi ouăle, dar şi peștele se regăsesc prea rar pe mesele copiilor, fapt ce le poate pune în pericol sănătatea, deoarece atât deficitul, cât și surplusul unor elemente influențează negativ starea de sănătate a acestora și contribuie la apariţia bolilor netransmisibile, precum și la diminuarea posibilităţii de a obţine rezultate academice bune.

In this article


Join the Conversation