Schimbări la CSJ: de la 33, la 17 judecători

Ministra Justiției, Olesea Stamate, președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și ministrul de Interne Andrei Năstase prezintă reforma justiției, transmite Breaking News cu referire...

Ministra Justiției, Olesea Stamate, președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și ministrul de Interne Andrei Năstase prezintă reforma justiției, transmite Breaking News cu referire la noi.md.

Olesea Stamate propune reducerea numărului de judecători ai Curții Supreme de Justiție de la 33 la 17, precum și completarea CSM cu încă trei membri, doi dintre care vor fi numiți de Guvern.

Se propune și modificarea modalității de alegere a procurorului general.

Igor Dodon a spus că modificările propuse vor începe să fie dezbătute în Parlament chiar la începutul sesiunii de toamnă-iarnă.

„Această reformă este crucială. Am avut nenumărate experiențe de reformare a justiției. Am văzut în ultimele luni că nu există curaj pentru reformare nici în sistemul judecătoresc și nici în Procuratură”, a spus Maia Sandu.

 

In this article


Join the Conversation