Schimb de experiență în domeniul transformării militare între Moldova şi Lituania

O delegație a Ministerului Apărării Naționale al Republicii Lituania, condusă de colonelul Renius Pleškys, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, întreprinde o vizită de lucru la Chişinău,...

O delegație a Ministerului Apărării Naționale al Republicii Lituania, condusă de colonelul Renius Pleškys, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, întreprinde o vizită de lucru la Chişinău, în perioada 15-17 mai curent, transmite Breaking News.

Potrivit şefului Direcţiei transformare, colonel (r) Aurel Fondos, activitatea are ca obiectiv realizarea unui schimb de experiență în domeniul transformării militare pe termen lung.

Aurel Fondos a specificat că activitatea se va axa pe elaborarea planurilor de dezvoltare a capabilităților militare pe termen lung, prioritizarea resurselor bugetare alocate Ministerului Apărării și optimizarea resurselor actuale umane, tehnico-materiale și a infrastructurii, în scopul dezvoltării capabilităților naționale de apărare, precum şi beneficiile modelelor de încadrare în Forțele Armate pe bază de militari pe contract sau în termen.

Republica Moldova și Lituania cooperează în domeniul militar din luna noiembrie 2000.

 

 

 

 

 

 

 

 

In this article


Join the Conversation