Scandalurile de corupție din armata rusă: Arestări în serie

Un înalt oficial din statul major al armatei ruse a fost plasat în arest preventiv, pentru corupție – scrie, joi, presa de la Moscova, preluată de agențiile internaționale...

Un înalt oficial din statul major al armatei ruse a fost plasat în arest preventiv, pentru corupție – scrie, joi, presa de la Moscova, preluată de agențiile internaționale de știri.

„O mită deosebit de mare”

Adjunctul șefului de stat major, responsabil pentru comunicații, generalul Vadim Șamarin, reținut, în ajun, de un tribunal militar, este acuzat că ar fi „acceptat o mită deosebit de mare”.Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de închisoare.

„Nu este o campanie”

Tot joi, Kremlinul a negat orice campanie de epurare în armată și a pretins că arestarea lui Șamarin a fost o operațiune anticorupție mai curând standard.„Lupta împotriva corupției este o muncă continuă, nu este o campanie” de epurări – pretinde purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Arestări în serie

Sectorul rus al apărării este afectat de scandaluri de corupție de multă vreme, dar, de la sfârșitul lunii aprilie, s-au înmulțit arestările.Au fost arestați adjunctul ministrului Apărării, Timur Ivanov, și responsabilul cu resursele umane din cadrul ministerului, Iuri Kuznețov.Un alt general rus, Ivan Popov, fost comandant al Armatei a 58-a, care luptă în Ucraina, a fost arestat, marți, pentru „fraudă”.sursa
In this article