Scandal de corupție zguduie Rusia: Directorul adjunct al agenţiei spaţiale Roscomos a fost reținut

Anchetatorii ruși anunță că directorul adjunct al agenţiei spaţiale ruse Roscomos a fost reținut, fiind suspectat într-un dosar de fraudă. Oleg Frolov și doi complici sunt acuzați de deturnarea a...

Anchetatorii ruși anunță că directorul adjunct al agenţiei spaţiale ruse Roscomos a fost reținut, fiind suspectat într-un dosar de fraudă. Oleg Frolov și doi complici sunt acuzați de deturnarea a peste 4,5 milioane de dolari. Comitetul rus de Investigații a transmis că cei trei au furat fonduri destinate achiziției de echipamente, conform BBC, scrie Rador Radio România.

De asmenea, șeful unei companii care produce sisteme de navigaţie pentru programul spaţial al Rusiei a fost arestat la Moscova, conform Reuters. Evgheni Fomicev este şeful NPP Geophysics-Cosmos, o companie al cărei site web spune că produce ”dispozitive electronice optice de orientare şi navigaţie pentru nave spaţiale”. Se spune că aproape toate navele spaţiale ruseşti îi folosesc echipamentul.

Programul spaţial al Rusiei a suferit un regres uriaş în august, când nava sa spaţială Luna-25 s-a izbit de suprafaţa Lunii în timp ce încerca să aterizeze acolo.

O investigaţie a atribuit vina pentru eşecul primei misiuni pe Lună a Rusiei din ultimii 47 de ani defectării unei unităţi de control de la bord. ​

In this article