Sanna Marin a demisionat din funcția de prim-ministru al Finlandei

Prim-ministra guvernului Finlandei, Sanna Marin, învinsă în recentele alegeri parlamentare din această țară, a prezentat, astăzi, demisia sa președintelui republicii, Sauli Niinisto, relatează digi24.ro. Președintele finlandez a anunțat că...

Prim-ministra guvernului Finlandei, Sanna Marin, învinsă în recentele alegeri parlamentare din această țară, a prezentat, astăzi, demisia sa președintelui republicii, Sauli Niinisto, relatează digi24.ro.

Președintele finlandez a anunțat că a acceptat demisia lui Marin, dar că a cerut guvernului să-și continue activitatea în regim interimar până la numirea în funcție a unui nou cabinet.

Sanna Marin și social-democrații finlandezi nu au reușit să obțină suficiente locuri în parlamentul de la Helsinki pentru a forma din nou guvernul.

Liderul partidului Coaliția Națională, Petteri Orpo, va deveni cel mai probabil, noul prim-ministru al guvernului. Negocierile pentru formarea unui nou guvern vor începe pe 14 aprilie, imediat după convocarea noului parlament. Politicianul finlandez speră să formeze o nouă coaliție până la începutul vacanței de pe 23 iunie.

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat că demisionează de la conducerea Partidului Social Democrat (SDP) şi că va rămâne simplu membru al noului parlament, după ce formaţiunea sa a pierdut alegerile legislative.

In this article