„S-a topit zăpada, să fie ordine în capitală”. Asta cere primarul Ion Ceban locatarilor din Chișinău

S-a topit zăpada, respectiv, să fie ordine în capitală. Asta cere primarul general Ion Ceban, care spune că toată lumea este obligată să facă curățenie. „Chiar dacă mai...

S-a topit zăpada, respectiv, să fie ordine în capitală. Asta cere primarul general Ion Ceban, care spune că toată lumea este obligată să facă curățenie.

„Chiar dacă mai sunt zile de sărbătoare, zăpada se topește și să fie făcută ordine pe străzile Chișinăului. La fel șantierele și în fața clădirilor, încăperilor agenților economici și în fața gospodarilor cu case personale, particulare, fiecare își face ordine. Începând de la curățarea zăpezii, dar și restul.

Dacă nu agenții constatări să pună amenzi, pentru ca pe această zăpadă foarte mulți agenți economici au așteptat municipalitatea să facă curat, dar și alți șefuleți cu case particulare nu au dat cu lopata și au așteptat. Eu vreau să-mi imaginez cum într-o localitate, pe la sate, în fața casei părinților noștri, nu iese nimeni și așteaptă să vină primarul să curețe zăpadă, da între timp scrie pe Facebook cât îi este de greu.

Și să fie clar pentru toată lumea, în situații când se ninge abundent, continuu, prioritate să fie curățarea străzilor, trotuarelor, acceselor către spitale, instituții educaționale, accese suburbii, după parcuri și restul. Chiar dacă au fost ambuteiaje, deoarece înainte de sărbători, toți erau în centrul orașului și pe la magazine după cumpărături, chiar dacă a nins în continuu, s-a și lucrat fără oprire, nu am avut situații și accidente cu grave consecințe. S-a reacționat prompt în fiecare situație”, a declarat Ceban.

Primarul a rugat regiile să intervină în continuare pe străzi, și când este posibilitate, să fie străzile spălate. „Ziceam, să nu fie făcute economii pe sănătatea oamenilor. Dacă condițiile meteo sunt nefavorabile să se intervină, imediat și cu mult mai devreme de la intrarea în vigoare a celor prognozate. Rog tare mult șoferii. Nu parcați pe spațiile verzi. Duceți noroi prin tot orașul. Parcați acolo unde este posibil de parcat. Fac apel către poliție să fie amendați șoferii care astfel încalcă regulile”, a punctat Ceban.

In this article