Ceban, despre facturile la gaz: Guvernul nu scrie acolo în factură că acest ajutor este exact pe o perioadă de 2 luni

Sunt oameni care nu au nevoie de scutire la gaz. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că sunt persoane care au nevoie cu adevărat...

Sunt oameni care nu au nevoie de scutire la gaz. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că sunt persoane care au nevoie cu adevărat mult mai mult, bătrânii, familiile cu mulți copii, familiile defavorizate. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de astăzi dimineață de la Primărie.

„Sper că toate persoanele primesc ajutor material din partea Primăriei Chișinău la factura la căldură. Sunt peste 21 de mii de persoane, care au scutiri de 40 de procente din factură. Dacă sunt 2000 de lei, oamenii achită 1200. Și este vorba de toată perioada rece.

Vreau să zic că am văzut multe facturi, doar că Guvernul nu scrie acolo în factură că acest ajutor este exact pe o perioadă de 2 luni.

Și Guvernul bun nu a vrut să audă și să întrebe, dar poate sunt mulți care nu au nevoie de scutire. Sunt facturi diferite, de 2600, de 3500, de 800 de lei. Sunt oameni care nu le trebuie această scutire, dar sunt oameni care au nevoie cu adevărat mult mai mult, bătrânii, familiile cu mulți copii, familiile defavorizate”, a precizat primarul.

Ceban gândește că banii publici sunt irosiți. „Acest lucru este făcut pentru a se justifica în fața oamenilor pentru acele negocieri rușinoase, după care prețul la gaz a crescut și atenție, mai poate crește, pentru că condițiile contractului nu le-a văzut nimeni”, a conchis acesta.

In this article