Rusia ar putea trimite la război inclusiv deținuți cu HIV și hepatită

Compania militară privată “Wagner” a început să recruteze deținuți care suferă de boli infecțioase, în special HIV și hepatita C – potrivit Direcției Principale de Informații (GUR) a...

Compania militară privată “Wagner” a început să recruteze deținuți care suferă de boli infecțioase, în special HIV și hepatita C – potrivit Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, scrie Rador.

“Fenomenul a căpătat deja un caracter de masă. Astfel, doar din închisoarea corecțională nr. 5 din satul Metalobud, regiunea Leningrad, peste 100 de deținuți cu HIV sau hepatită C au fost recrutați de compania militară privată Wagner” – a comunicat GUR. Pentru “marcarea” soldaților infectați, compania “Wagner” a introdus obligația de a purta brățări roșii la mâină în caz de HIV, iar albe – în caz de hepatită.

GUR semnalează o creștere a indignării în rândul soldaților forțați să lupte alături de cei infectați, iar medicii ruși refuză să acorde asistență răniților cu hepatită sau HIV.

In this article