Marijuană în valoare de 600 mii de lei – scoasă din circuit

Polițiștii și procurorii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor de tip marijuana. Suspecții, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 49...

Polițiștii și procurorii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor de tip marijuana.

Suspecții, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, originari din raionul Orhei, erau specializați în cultivarea plantelor de canabis, prelucrarea acestora și comercializarea marijuanei obținute. 

Un gram de marijuană era vândut de la  200 la 300 de lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților precum și în ascunzișurile improvizate, polițiștii au  depistat și ridicat aproape 2 kg jumătate de marijuana, plante de cânepă, cântare electronice la scara mică, telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, precum și aparate confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

Valoarea substanțelor narcotice sechestrate se ridică la 600 000 de  lei.

La solicitarea procurorilor din Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a fost dispusă plasarea unui figurant în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, iar alți trei bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

Conform  legii penale, pentru faptele comise, suspecții  riscă închisoare de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii Direcției antidrog ai Inspectoratului național de investigații, cei de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana.

In this article