Reținuți pentru contrabandă cu 164.000 țigări, urmare a perchezițiilor la „diplomatul” care a traversat hotarul la postul vamal Leușeni, în decembrie 2022

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale l-au reținut pe pretinsul diplomat și complicele acestuia, de la care...

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale l-au reținut pe pretinsul diplomat și complicele acestuia, de la care în decembrie 2022 au fost ridicate 164.000 țigări de contrabandă.

Reținerile au urmat perchezițiilor domiciliare și în automobilele celor doi, desfășurate marți. La fața locului, oamenii legii au ridicat o serie de documente, inclusiv un pretins act diplomatic, bonuri de cumpărare a țigărilor, ordine de transferuri bănești internaționale, precum și dispozitive de comunicare și stocare a informației.

Cei doi au vârste de 40 și 55 de ani, cel de-al doilea ispășindu-și anterior pedeapsa cu închisoarea pentru o altă infracțiune. Urmează ca după cercetarea probelor de către ofițerii vamali și procurorii PCCOCS să fie determinată necesitatea aplicării arestului preventiv. Investigațiile continuă în vederea tragerii la răspundere a complicilor acestora, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article