Reținut în flagrant cu 2,5 kg de marijuana

Un bărbat de 36 de ani din Basarabeasca riscă până la 15 ani de închisoare, fiind suspectat de comercializarea drogurilor de tip marijuana. Bănuitul a fost prins în...

Un bărbat de 36 de ani din Basarabeasca riscă până la 15 ani de închisoare, fiind suspectat de comercializarea drogurilor de tip marijuana. Bănuitul a fost prins în flagrant de oamenii legii, în timp ce întenționa să vândă o cantitate mare de marijuana unei „autorități criminale” din zona de sud a țării, care urma ulterior să ajungă în penitenciar.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii raionului Basarabeasca au reținut un locuitor al orașului Basarabeasca, suspectat de comercializarea drogurilor de tip marijuana.

Ofițerii de investigație au identificat și stabilit identitatea figurantului, un cetățean în vârstă de 36 ani, originar din Basarabeasca, cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor similare.

La 24 februarie curent, având informația precum că figurantul ar urma să transmită o cantitate impunătoare de droguri unei „autorități criminale” din zona de sud a țării, care urma să ajungă ulterior într-un penitenciar, oamenii legii au reținut în flagrant suspectul, care avea asupra sa circa 2,5 kg de marijuana.

Valoarea totală a drogurilor confiscate se estimează la 100 000 lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari. Dacă vinovăția suspectului va fi demonstrată în instanța de judecată, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Poliția urmează să stabilească proveniența drogurilor comercializate și să identifice toate persoanele implicate în acest caz.

In this article