Recidiviști reținuți de polițiștii capitalei pentru un șir de furturi

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au reținut doi bărbați, originari din capitală, suspectați de  comiterea mai multor...

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au reținut doi bărbați, originari din capitală, suspectați de  comiterea mai multor furturi din locuințe.

Aceștia au vârstele de 25 și 26 de ani, anterior judecați,  recent fiind eliberați din locurile de detenție.

În cadrul acțiunilor procesual penale, polițiștii au acumulat probe concludente în privința suspecților, stabilind complicitatea acestora în cel puțin 7 cazuri de furt, comise pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2022. Aceștia identificau locuințele,  iar când proprietarii nu erau acasă intrau prin forțarea geamului din termopan pe unde sustrăgeau bunuri materiale și bani.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat  la  50 000 de lei.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală,  suspecții au fost reținuți, iar  în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article