Producătorii de fructe au venit cu un mesaj dur în adresa ministerului condus de Andrei Spînu: Dacă nu pot să ne ajute, măcar să nu ne încurce!

Un producător și exportator de fructe din țara noastră a adresat un mesaj dur către reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu. În cadrul dezbaterilor...

Un producător și exportator de fructe din țara noastră a adresat un mesaj dur către reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu. În cadrul dezbaterilor Platforma „Dialog Pro-Business”, Ștefan Bîtlan i-a rugat pe oficiali, dacă “nu pot să ajute, măcar să nu încurce”. Bîtlan a explicat că producătorii din țara noastră nu pot să-și exporte marfa, deoarece autorizațiile de tranzitare ale unor țări s-au epuizat. Fermierul susține că a încercat să discute problema la ministerul de resort, dar responsabilii din cadrul instituției nu cunosc nimic.

“Am încercat să discutăm și cu ministrul Infrastructurii, cu dl secretar de stat Păscăluță (n.r. Mircea Păscăluță, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale) vrem să avem un mesaj clar, că dacă nu pot să ne ajute, măcar să nu ne încurce. Vrem real să ne asculte, când le spunem că avem o problemă. Noi avem informații la oră despre fiecare problemă, pe care o întâmpinăm pe lanțul logistic Acum avem o problemă cu autorizațiile pentru Ungaria, Slovacia și Polonia pentru a tranzita înconjurul Ucrainei. Autorizațiile s-au epuizat. Ferm vă spun. Ungaria, Slovacia nu mai avem autorizații, Polonia erau pe stoc 4000, care nu au fost materializate, returul îl facem prin țările Baltice pentru a evita cozile mari formate la granița Belarus-Polonia, aceste autorizații tot s-au epuizat. Vrem să cunoaștem, ca exportatori și ca transportatori, ce să le spunem la clienți. Noi azi nu avem comunicare, nu știm la ce etapă este negocierea. Secretarii de stat nu cunosc problema. Unii din secretari nici nu știu cu care țări au fost probleme. Asta denotă multe semne de întrebare”, a declarat Ștefan Bîtlan.

In this article