Producătorii de fructe îi cer Guvernului rambursarea accizului la carburanți și compensații la îngrășăminte

Producătorii de fructe sunt la limita disperării. Din cauza scumpirilor fără precedent, majoritatea fermierilor este în pragul falimentului. Pentru a depăși situația critică, agricultorii cer ajutorul Guvernului. Despre...

Producătorii de fructe sunt la limita disperării. Din cauza scumpirilor fără precedent, majoritatea fermierilor este în pragul falimentului. Pentru a depăși situația critică, agricultorii cer ajutorul Guvernului. Despre aceasta directorul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe “Moldova Fruct”, Iurie Fală, a declarat în cadrul Platformei de dialog Pro-Business.

“Scumpirile dramatice pe care le avem în ultimele luni, mă refere la combustibil și la îngrășăminte, care practic s-au triplat. Propunem ca Guvernul să implementeze modele ca în UE, mă refer la rambursarea accizului utilizat în proces de producere și careva compensări pentru mijloace de producție, cum ar fi pentru îngrășăminte. Guvernul ar trebi să discute și cu instituțiile financiare, inspectoratul fiscal… să nu admită decapitalizarea sectorului. Majoritatea sunt cu credite, vine 31 martie când trebuie de achitat impozitul pe venit”, a declarat Iurie Fală.

In this article