Recean: Aeroportul ar putea reveni în gestiunea statului după 1 mai

Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea statului după 1 mai. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean. ”Aeroportul deja este în proprietatea statului. Noi acum transferăm...

Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea statului după 1 mai. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean.

Aeroportul deja este în proprietatea statului. Noi acum transferăm operațiunile aeroportuare sub controlul statului. Sunt niște proceduri tehnice, acreditări de securitate care necesită timp și ele trebuie să sfârșească până la 1 mai”, a explicat premierul.

Aeroportul Internațional Chișinău, luat în concesiune de AviaInvest, a revenit înapoi în administrarea Statului în data de 23 noiembrie 2022, după decizia Curții de Apel Chișinău.

Avia Invest, controlată de Ilan Șor, a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare.

Drept răspuns Avia Invest a dat Moldova în judecată la Curtea de Arbitraj de la Stockholm. Compania a acuzat autoritățile de la Chișinău că o supun presiunilor și cere despăgubiri de 855 de milioane de euro. O decizie încă nu există.

sursa

In this article