O echipă a Primăriei Chișinău participă la concursul de la București ”Smart Communities – Summit & Expo”

O echipă a Primăriei Chișinău, condusă de viceprimarul Olga Ursu, participă în aceste zile la București, în cadrul unui eveniment important ”Smart Communities – Summit & Expo”. Potrivit...

O echipă a Primăriei Chișinău, condusă de viceprimarul Olga Ursu, participă în aceste zile la București, în cadrul unui eveniment important ”Smart Communities – Summit & Expo”.

Potrivit priamrulu general Ion Ceban, la acest eveniment sunt abordate noi idei de promovare a soluțiilor Smart City, strategii de dezvoltare a comunităților și idei noi pentru start-up-uri.

„Colega mea, Olga Ursu, a prezentat Harta Investițională a municipiului Chișinău, Strategia de Transformare Digitală ”Chișinău 2030”, Educație Online, Sistemul GIZ Local, proiectul de monitorizare în regim real a transportului public, lansat în această săptămână la Chișinău, dar și alte soluții și direcții de transformare digitală a municipiului Chișinău.

De asemenea, în cadrul evenimentului din capitala României, echipa primăriei stabilește noi parteneriate în diferite domenii.

Amintesc, în această săptămână și viceprimarul Angela Cutasevici, este într-o deplasare la Vaslui, pentru a identifica noi proiecte comune cu colegii noștri români din administrația publică locală”, a declarat Ceban.

Edilul spune că se bucură că în ultimii ani s-au pus bazele unor parteneriate fără precedent cu autoritățile din zeci de state și au fost multiplicate un șir de proiecte comune pentru dezvoltarea infrastructurii, a domeniului social și al sistemului educațional din Chişinău.

In this article