Reacția Ucrainei la acuzațiile Tiraspolului, referitor la atentatul terorist contra liderilor separatiști

Serviciul secret al Ucrainei a numit o provocare a Kremlinului așa zisa tentativă de asasinat a lui Krasnoseliski, anunțată azi de separatiștii din stânga Nistrului. Responsabilii spun că...

Serviciul secret al Ucrainei a numit o provocare a Kremlinului așa zisa tentativă de asasinat a lui Krasnoseliski, anunțată azi de separatiștii din stânga Nistrului.

Responsabilii spun că informațiile sunt difuzate, de fapt, de Moscova.

Potrivit lor, Moscova ar încerca astfel să destabilizeze situația în zona separatistă, pe care o controlează.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei vă îndeamnă să nu luați în serios prostiile, a căror răspândire arată un obiectiv clar al Rusiei de a destabiliza situația din teritoriul care este efectiv ocupat și aflat sub controlul său, acuzând statul nostru de acest lucru. Minciunile și provocările sunt una dintre armele folosite în mod activ de Federația Rusă. Dar astăzi întreaga lume vede adevărata față a țării agresoare și nu crede declarațiile nici ale Rusiei, nici ale sateliților săi”, se arată într-un comunicat emis de Serviciul de Informații și Securitate a Ucrainei.

Menționăm că așa-zisul minister al securității din Transnistria a declarat că a prevenit un atac terorist pregătit împotriva mai multor așa-ziși oficiali din stânga Nistrului. Indicațiile ar fi fost date de Serviciul de Securitate al Ucrainei, susține sursa citată.

Potrivit informației, un automobil ar fi fost minat, evitându-se o eventuală explozie.

In this article