Dorin Recean, despre presupusul „atentat terorist” din Transnistria: Noi nu avem confirmarea acestor lucruri

Guvernul de la Chișinău nu are „confirmări” legate de presupusul „atac terorist” anunțat astăzi de pretinsele autorități de la Tiraspol. „Deja Biroul de Reintegrare a comunicat la acest...

Guvernul de la Chișinău nu are „confirmări” legate de presupusul „atac terorist” anunțat astăzi de pretinsele autorități de la Tiraspol.

„Deja Biroul de Reintegrare a comunicat la acest subiect și noi nu avem confirmarea acestor lucruri. R. Moldova este într-o situație stabilă, într-o situație de pace, de stabilitate în regiune și Biroul de Reintegrare reușește să alinieze stânga Nistrului la obiectivul nostru de pace și de stabilitate. Nu există pericole de escaladare. Guvernul are grijă să asigure stabilitatea, pacea, să facă față provocărilor care încă mai sunt”, a comentat astăzi premierul Dorin Recean declarațiile așa-zișilor lideri de la Tiraspol.

Mai devreme, Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că autoritățile naționale competente investighează informația despre presupusul „atentat” care ar fi fost dejucat astăzi la Tiraspol și a îndemnat cetățenii să se informeze doar din surse oficiale ale statului.

Amintim că așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a aunțat în dimineața zilei de joi că Vadim Krasnoselski și alți pretinși conducători din stânga Nistrului urmau să fie lichidați în urma „unei acțiuni teroriste” puse la cale de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Sursa citată a menționat că au fost reținute mai multe persoane, care „depun deja mărturii”. Potrivit autorităților separatiste de la Tiraspol, planul prevedea o pretinsă aruncare în aer un automobil „Land Rover”, în care erau 8 kg de explozibil, dar și piulițe pentru a spori efectul exploziei.

Atentatul terorist urma să fie organizat în centrul orașului Tiraspol, unde sunt mulți oameni, declară așa-zisul șef al procuraturii transnistrene, Anatoli Gurețkii.

În ultima perioadă, autoritățile de la Moscova agită spiritele din regiune și repetă cu diferite ocazii că Ucraina ar pregăti o operațiune militară în Transnistria. Atât autoritățile de la Kiev, cât și cele de la Chișinău au negat aceste informații.

In this article