Radu Marian comenteaza decizia Guvernului de a vinde întreprinderea Tutun CTC

După un val de critici lansat de deputații blocului ACUM la adresa Guvernului care a vândut întreprinderea Tutun CTC, astăzi, deputatul Radu Marian a salutat decizia. Acesta a...

După un val de critici lansat de deputații blocului ACUM la adresa Guvernului care a vândut întreprinderea Tutun CTC, astăzi, deputatul Radu Marian a salutat decizia. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este “absurd faptul că statul deținea o fabrică producătoare de țigări”, transmite Breakingnews.md.

Declarația deputatului blocului ACUM a fost făcută, după ce acesta a fost întrebat de ce accizile la țigările fără filtru sunt mai mici decât la cele cu filtru, aceasta în contextul în care cota de piață a acestor produse este de aproape 25%.

“Este o problemă mare că țigările fără filtru au un acciz mai mic, aceasta se explică prin faptul că Guvernul deținea o fabrică de tutun până în anul trecut și era în interesul sttaului ca accizile la țigările fără filtru să fie mai mici, pentru a stimula vânzările.  Din fericire această companie a fost vândută. Acest lucru este firesc, pentru că este absurd la momentul în care autorățile vor să aibă grijă de sănătatea publică, ei dețin și o fabrică de produs țigări ”, a declarat Radu Marian.

Anterior, mai mulți deputați din cadrul partidului DA care face parte din blocul ACUM au organizat o conferință de presă în care au declarat că întreprinderea TUTUN-CTC este una strategică și care aduce profit, iar privitizarea acesteia nu are nicio justificare.

Problema privatizărilor a fost inclusă de către blocul ACUM pe ordinea de zi a sesiunii speciale a Parlamentului, care, însă nu a avut loc.

In this article


Join the Conversation