Japoniei continuă să susțină agricultura din țara noastră

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul de utilizare a fondurilor depozitate în Proiectul „Agricultura Conservativă – Dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”, valoarea...

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul de utilizare a fondurilor depozitate în Proiectul „Agricultura Conservativă – Dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”, valoarea cărora este de circa 25 milioane de lei. Banii vor fi utilizați în scopul achiziționării tractoarelor pentru gestionarea durabilă a viilor și livezilor din Republica Moldova. Acțiunea constituie cea de-a doua etapă a proiectului, realizat în baza Acordului de Grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, semnat în anul 2017, transmite Breaking News.

Amintim, în anul 2017, drept rezultat al extinderii cooperării economice dintre Republica Moldova și Japonia, în scopul contribuirii la implementarea Programului de Dezvoltare Economică și Socială, Guvernul Japoniei a acordat țării noastre un grant în valoare de 500,000,000 Yeni Japonezi. Din contul mijloacelor de grant au fost achiziționate 106 tractoare și un lot de piese de schimb.

„În prezent, din contul vânzării tractoarelor, în fondul de depozitare s-au acumulat 25 milioane de lei. În acest context, Unitatea de Implementare și Administrare a Proiectului propune de a utiliza aceste resurse pentru procurarea altor tractoare pentru vii și livezi (narrow tractor), dat fiind faptul că există o cerere sporită din partea agricultorilor, în acest sens”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul ședinței de Guvern.

 

 

In this article


Join the Conversation