Proteste în Praga: Mii de oamenii cer demisia guvernului ceh

Mii de cehi au manifestat, duminică, în piaţa centrală din Praga, cerând demisia guvernului, în contextul inflaţiei ridicate şi al preţurilor mari la energie. Protestul s-a numit “Cehia...

Mii de cehi au manifestat, duminică, în piaţa centrală din Praga, cerând demisia guvernului, în contextul inflaţiei ridicate şi al preţurilor mari la energie.

Protestul s-a numit “Cehia împotriva sărăciei” şi a fost organizat de partidul PRO, care nu este reprezentat în parlament şi a criticat guvernul de centru-dreapta al lui Petr Fiala pentru felul în care a gestionat criza energetică apărută după startul războiului din Ucraina, transmite breakingnews.md cu referire la news.ro.

PRO a acuzat, de asemenea, guvernul că a afectat libertatea de exprimare ca parte a eforturilor de a contracara dezinformarea şi i-a cerut să promoveze pacea în Ucraina, negând în acelaşi timp faptul că este un partid pro-rus.

“Strângeţi ultimele rămăşiţe de onoare, înţelegeţi că nu vă ridicaţi la nivelul cerinţelor şi demisionaţi”, a spus organizatorul protestului şi liderul PRO Jindrich Rajchl, într-un discurs, în faţa mulţimii care a umplut jumătate din Piaţa Wenceslas din Praga.

Cehia, la fel ca alte ţări europene, a fost afectată de creşterea inflaţiei în ultimul an şi de preţurile ridicate la energie.

In this article