Atac armat în nordul Burkina Faso: Sunt înregistrați 40 de morţi

Atacatori neidentificaţi au ucis 40 de persoane şi au rănit alte 33 într-un atac asupra armatei şi a forţelor de apărare voluntare din nordul Burkina Faso. Atacul a...

Atacatori neidentificaţi au ucis 40 de persoane şi au rănit alte 33 într-un atac asupra armatei şi a forţelor de apărare voluntare din nordul Burkina Faso.

Atacul a avut loc sâmbătă în satul Aorema, în apropiere de oraşul Ouahigouya, în regiunea de nord, nu departe de graniţa cu Mali, o zonă invadată de grupări islamiste legate de Al Qaeda şi Statul Islamic, care au comis atacuri repetate de ani de zile, transmite mediafax.ro.

Nu este clar ce grup a comis atacul. Acesta are loc la nouă zile după ce bărbaţi înarmaţi au ucis 44 de persoane în satele Kourakou şi Tondobi din nordul ţării din Africa de Vest.

Şase soldaţi şi 34 de membri ai unei forţe voluntare de apărare au fost ucişi în atacul de sâmbătă, se arată în comunicat. Guvernul a încurajat civilii să se alăture forţelor de apărare locale pentru a încerca să oprească opt ani de violenţe în care mii de oameni au murit şi milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele.

Tulburările din Burkina Faso au declanşat două lovituri de stat anul trecut de către armată, care a promis că va prelua controlul asupra ţării, dar nu a reuşit să oprească atacurile.

Tulburările din regiune au început în Mali în 2012, când islamiştii au deturnat o revoltă separatistă tuareg. De atunci, violenţele s-au extins în Burkina Faso şi Niger, ţări vecine, şi ameninţă să destabilizeze ţările de coastă mai îndepărtate.

In this article