Protestatarii francezi au dat foc primăriei din Bordeaux: Peste 3,5 mil. de oameni au ieșit în stradă în toată țara

Protestatarii francezi au dat foc primăriei din Bordeaux. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată ușa și intrarea în primărie cuprinse de flăcări. Primarul orașului s-a declarat „extrem de...

Protestatarii francezi au dat foc primăriei din Bordeaux. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată ușa și intrarea în primărie cuprinse de flăcări. Primarul orașului s-a declarat „extrem de șocat”, scrie digi24.ro.

„Deplâng orice act de violență. Dreptul de a demonstra este un drept constituțional, dar nu și dreptul de a jefui. Cum să nu condamn în cei mai fermi termeni asemenea acte de vandalism? Mă simt foarte șocat, la fel ca tot personalul municipal și aleșii orașului Bordeaux care nu înțeleg acest act de vandalism”, a spus primarul orașului Bordeaux, Pierre Hurmic.

Până în acest moment, nu se cunosc persoanele care au dat foc primăriei, însă focul a fost stins în cele din urmă de pompieri, conform France 24.

Peste 3,5 milioane de francezi au ieșit în stradă în toată țara, conform sindicatelor pentru a protesta împotriva adoptării noii legi a pensiilor, promovate de președintele Emmanuel Macron, care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Conform Ministerului de Interne francez, numărul protestatarilor este de 1,08 milioane. Sindicaliștii francezi au început protestele extreme împotriva reformei pensiilor încă de la primele ore ale dimineții de joi. În mai multe locuri din Franța, au făcut baricade pe autostrăzi și pe căile ferate și au dat foc unor baricade de lemne și cauciucuri.

 

 


PUB

In this article