O moldoveancă, găsită înecată într-un canal cu apă termală din Italia

O femeie, în vârstă de 45 de ani, originară din Republica Moldova, a fost găsită fără suflare marți, 21 martie 2023, într-un canal cu apă termală din localitatea...

O femeie, în vârstă de 45 de ani, originară din Republica Moldova, a fost găsită fără suflare marți, 21 martie 2023, într-un canal cu apă termală din localitatea Abano Terme, provincia Padova, Italia. Corpul neîsuflețit al acesteia prezenta numeroase arsuri la nivelul feței, provocate de temperatura ridicată a apei, potrivit Il Gazzettino, scrie rotalianul.com.

Conform investigațiilor, Angela Lupașco ar fi căzut în canalul Rio Caldo de lângă via Previtali în mod accidental și s-a înecat. Este exclusă implicarea altor persoane sau o sinucidere.

Angela probabil a alunecat și a căzut în apa deosebit de caldă a canalului, fără să aibă posibilitatea de a cere ajutor. Este de asemenea posibil ca femeia să se fi simțit rău și a căzut în canal în mod întâmplător.

Trupul neînsuflețit a fost găsit în jurul orei 10:45 de un localnic care a anunțat imediat autoritățile.

Decesul datează din ziua precedentă

Din verificările efectuate de medicul legist Rafi El Mazloum, trupul femeii nu prezintă semne de violență. Arsurile de pe corp, în special la nivelul feței, se datorează temperaturii apei calde din canal, care ajunge la 40 de grade și care a facilitat procesul de descompunere.

Examinarea trupului neînsuflețit a fost dispusă de către autoritatea judiciară pentru a clarifica dinamica episodului dramatic.

Informațiile din telefonul mobil care a fost găsit asupra femeii au ajutat la reconstituirea ultimelor clipe din viața sa.

Angela Lupașco era originară din satul Chetrosu, raionul Drochia, Republica Moldova. În Italia era rezidentă de mai mulți ani la Abano Terme și în prezent nu avea un loc de muncă.

În afară de cetățeanul care i-a văzut corpul plutind în apele canalului termal nu există alți martori care să poată reconstitui ultimele momente din viața femeii.

In this article