VIDEO// Prostituție cu minore, filmată în Chișinău: Cum erau racolate victimele

Două persoane, originare din raionul Ștefan Vodă și Ialoveni, au fost reținute de oamenii legii fiind suspectate de trafic de copii și persoane, în scop...

Două persoane, originare din raionul Ștefan Vodă și Ialoveni, au fost reținute de oamenii legii fiind suspectate de trafic de copii și persoane, în scop de exploatare sexuală comercială.

Potrivit informațiilor, pe parcursul anului 2020, suspecții au identificat două tinere de 15 și 22 de ani, din familii nevoiașe, și le-au obligat prin diverse metode de constrângere să presteze servicii sexuale comerciale, transmite. 

Bărbatul de 42 de ani cu antecedente penale și concubina sa de 24 de ani, locuiau împreună într-un apartament închiriat în Chișinău. Prestând servicii ilegale de taximetrie, acesta identifica victimele, pe care le determina să locuiască cu el și concubina sa. 

Ajunse în apartament, fetele erau deposedate de telefoane, fiind obligate să presteze servicii sexuale atât în locuință, cât și pe strada Calea Moșilor din Chișinău, sub supraveghere permanentă.

Mai mult decât atât, periodic, tinerele erau impuse să consume droguri de tip „sare” și ulterior obligate să întrețină relații cu clienți identificați prin intermediul unui site de anunțuri online.

Din declarațiile victimelor, acestea deserveau zilnic de la 3 la 8 clienți, iar plata pentru un client constituia de la 500 până la 800 de lei. 

Banii erau acumulați de traficant fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.

Prin urmare, au fost pornite mai multe cauze penale, iar la 28 ianuarie persoanele suspecte au fost reținute pentru 72 de ore 

Pentru acțiunile lor, bănuiții riscă închisoare de la 15 la 20 de ani.

In this article