Cinci microbuze pline cu bunuri nedeclarate, descoperite de vameși

În ultimele 24 de ore, polițiști de frontieră au înregistrat 5 incidente privind transportarea bunurilor de larg consum fără acte de proveniență. Mijloacele de transport au fost stopate...

În ultimele 24 de ore, polițiști de frontieră au înregistrat 5 incidente privind transportarea bunurilor de larg consum fără acte de proveniență. Mijloacele de transport au fost stopate în proximitatea frontierei de est și vest.

Primele două cazuri a avut loc în proximitatea satului Palanca. Oamenii legii au oprit în trafic două mijloace de transport, în care pe bancheta din spate și în portbagajul fiecăruia se afla marfă de larg consum în asortiment, fără acte de proveniență. 

Valoarea bunurile a fost estimată la puțin peste 100.000 de lei. Audiați, șoferii au declarat că articolele vestimentare erau destinate pentru comercializare.

Documentati sunt un chișinăuian de 31 de ani și un locuitor al raionului Șoldănești de 37 de ani. În consecință marfa a fost ridicată și transmisă spre cercetare completă reprezentanților Serviciului Vamal.

Alte 3 cazuri au fost consemnate de către echipele mobile ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Inspectorii fiind implicați în serviciu pe segmentul SPF Leușeni au stopat în trafic 3 microbuze. În urma verificărilor, s-a depistat că autoturismele tractate de acestea erau ticsite cu diverse electrocasnice, bunuri în asortiment și piese auto uzate. Solicitați să prezinte acte ce ar confirma proveniența bunurilor, conducătorii auto au comunicat că nu dețin astfel de acte.

În repercursiune, toată marfa a fost depozitată în camera de păstrare a corpurilor delicte de pe teritoriul IGPF, unde se va afla până la elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei. Cercetați pe ilegalitățile comise sunt trei conaționali cu vârstele cuprinse între 38 și 47 de ani.

In this article