VIDEO// Profesoară acuzată de bătaie și agresiune verbală asupra elevilor la Gimnaziul din satul Ustia

O profesoară care lucrează în gimnaziul din satul Ustia, raionul Glodeni, este acuzată că a bătut și a agresat verbal mai mulți elevi, inclusiv fiul de 9 ani...

O profesoară care lucrează în gimnaziul din satul Ustia, raionul Glodeni, este acuzată că a bătut și a agresat verbal mai mulți elevi, inclusiv fiul de 9 ani al Editei Josan. Procuratura raionului a inițiat un dosar și a dispus mai multe expertize pentru a investiga acest caz.

Potrivit Editei Josan, copilul ei a venit acasă cu vânătăi pe corp și a povestit că profesoara l-a lovit cu capul de bancă. Când mama a confruntat profesoara cu acuzațiile, aceasta a certat elevul în fața colegilor, fapt confirmat printr-o înregistrare audio.

Mai mulți copii, inclusiv fiul Editei Josan, au fost supuși expertizei psihologice, care a confirmat autenticitatea mărturiilor lor.

Directorul școlii, Viorica Ursachi, a declarat că profesoara va continua să activeze în această clasă, chiar dacă este vizată în dosarul inițiat de procurori.

Părinții și localnicii din Ustia au păreri împărțite cu privire la caz. Unii consideră că profesorii ar trebui să poată folosi metode mai aspre pentru a disciplina elevii, în timp ce alții condamnă orice formă de violență în școli.

Atât Procuratura raionului Glodeni cât și Ministerul Educației nu au făcut până acum nicio declarație cu privire la acest caz. Investigarea continuă, iar verdictul final va fi stabilit în instanță.

Sursa video: TV-NORD Moldova

In this article