Femeia acuzată de încălcarea regulilor de circulație și cauzarea decesului a două persoane, trimisă în judecată în Fălești

Procuratura raionului Fălești a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată o cauză penală privind o femeie în vârstă de 36 de ani, învinuită de...

Procuratura raionului Fălești a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată o cauză penală privind o femeie în vârstă de 36 de ani, învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere, care a cauzat decesul a două persoane, conform articolului 264, alineatul (5) din Codul Penal.

Procurorii au înaintat învinuirea acesteia pentru evenimentul care a avut loc la data de 30 octombrie 2022, în jurul orelor 10:25. La acea dată, femeia condusese un automobil de model “Honda CRV” pe traseul R-17, deplasându-se din satul Pîrlița, raionul Ungheni, spre orașul Fălești. Ea a încălcat prevederile punctului 45, subpunctul (1) al Regulamentului Circulației Rutiere, care stipulează că “conducătorul trebuie să conducă vehiculul în conformitate cu limita de viteză stabilită, ținând permanent seama de următorii factori: a) starea psihofiziologică ce influențează atenția și reacția; b) dexteritatea în conducere care i-ar permite să prevadă situațiile periculoase; c) starea tehnică a vehiculului și particularitățile încărcăturii; d) situația rutieră”. De asemenea, a încălcat punctul 45, subpunctul (2) al Regulamentului, care prevede că “în cazul în care în limita vizibilității apar obstacole care pot fi observate de conducător, el trebuie să reducă viteza sau chiar să oprească, pentru a nu pune în pericol siguranța traficului”. Aceasta a ieșit pe banda cu sens opus, intrând în coliziune cu un automobil de model “Volkswagen Passat”, condus de un bărbat în vârstă de 59 de ani, care avea în calitate de pasageri o femeie de 65 de ani, un bărbat de 39 de ani, o femeie de 36 de ani și o tânără de 19 ani.

În urma impactului, șoferul “Volkswagen Passat” a decedat pe loc, iar femeia de 65 de ani a decedat ulterior la spital. Bărbatul de 39 de ani și femeia de 36 de ani au suferit leziuni corporale, calificate conform raportului de expertiză judiciară ca vătămări corporale medii cu dereglarea sănătății de lungă durată.

Femeia învinuită pledează nevinovată. În cazul în care vinovăția acesteia va fi demonstrată în instanță, ea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen maxim de până la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Procesul va stabili verdictul final în această cauză.

In this article