INTERPOL: Cetățean al Tadjikistanului căutat la nivel internațional reținut în Republica Moldova

Un cetățean al Tadjikistanului – depistat cu document ucrainean falsificat, iar un cetățean al Uzbekistanului – reținut conform informațiilor INTERPOL. Incidentele au fost consemnate de către polițiștii de...

Un cetățean al Tadjikistanului – depistat cu document ucrainean falsificat, iar un cetățean al Uzbekistanului – reținut conform informațiilor INTERPOL. Incidentele au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău, în ultimele 24 de ore.

În primul caz, printre pasagerii rutei „Dublin-Chișinău” s-a prezentat la cabina de control cetățeanul Tadjikistanului, în vârstă de 26 de ani. Tânărul intenționa să intre pe teritoriul Republicii Moldova cu scop de tranzitare în Ucraina. În cadrul controlului primar au apărut dubii la persona în cauză şi polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor în linia a doua. Ca urmare, asupra străinului a fost depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile Ucrainei, cu semne vădite de falsificare, actul fiind contrafăcut. Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și va fi transmis spre expertiză. Cercetările pe caz continuă.

În al doilea incident este vizat un cetățean din Uzbekistan, căutat la nivel internațional și identificat la trecerea frontierei Republicii Moldova. Bărbatul de 29 de ani figura în baza de date INTERPOL ca fiind dat în urmărire de către autoritățile de baștină pentru săvârșirea unei infracțiuni. În cauză, cetățeanul a fost reținut și prezentat autorităților de competență pentru luarea unei decizii privind extrădarea acestuia.

In this article