Procurorii cer șapte ani de închisoare pentru Vlad Filat

Procurorii au cerut astăzi pentru fostul prim-ministru Vlad Filat aplicarea unei pedepse cu închisoare pe un termen de 7 ani. De asemenea, acuzarea a solicitat de a încasa...

Procurorii au cerut astăzi pentru fostul prim-ministru Vlad Filat aplicarea unei pedepse cu închisoare pe un termen de 7 ani. De asemenea, acuzarea a solicitat de a încasa de la Filat în contul statului suma de 12,8 milioane de lei, drept contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor.

În cadrul ședinței de vineri, 19 ianuarie, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, procurorul de caz Nadejda Busuioc a citit pledoaria pe dosarul în care în ex-premierul Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, transmite breakingnews.md cu referire la zdg.md.

Acuzatorul a solicitat aplicarea fostului premier a unei pedepse cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În replică, avocații lui Filat au declarat că pledoaria procurorului conține contraargumente la probele prezentate de ei și nu demonstrează vinovăția fostului prim-ministru.

Fostul premier susține că dosarul este lipsit de probatoriu și procurorul ar fi trebuit să renunțe la învinuire. Acesta mai spune că este interesat de a fi dictată o decizie legală pe acest dosar.

In this article