Avertisment OMS: 24 de cazuri de hepatită A și “mii” de cazuri de icter în Gaza din cauza condițiilor inumane de viață

Condițiile de viață inumane din Gaza, marcate de lipsa apei curate, toalete igienice și posibilitatea de a menține curățenia, reprezintă un teren propice pentru răspândirea hepatitei A, a...

Condițiile de viață inumane din Gaza, marcate de lipsa apei curate, toalete igienice și posibilitatea de a menține curățenia, reprezintă un teren propice pentru răspândirea hepatitei A, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Diagnosticele limitate și absența unui laborator funcțional agravează situația.

ONU estimează că aproximativ 85% din cei 2,4 milioane de locuitori ai Gaza au fost strămutați în urma războiului, mulți fiind aglomerați în adăposturi fără acces adecvat la hrană, apă, combustibil și îngrijire medicală. Agențiile umanitare insistă asupra unei necesități urgente de îmbunătățire a accesului la ajutor, pe măsură ce foametea și bolile devin tot mai acute.

Într-un incident tragic, cel puțin 12 persoane au fost ucise într-un atac asupra unei case din apropierea spitalului al-Shifa din Gaza, subliniind amploarea suferinței umane în regiune.

Într-o altă parte a conflictului, reporterul Al Jazeera, Hoda Abdel-Hamid, a raportat din tabăra de refugiați Tulkarem din Cisiordania despre o lungă și distructivă operațiune a forțelor israeliene. Buldozerele au intrat în drumurile taberei, iar persoanele reținute și interogate susțin că aceste raiduri au ca scop dificultarea vieții în taberele de refugiați, alimentând temerile privind o posibilă împingere a palestinienilor din pământul lor.

In this article